Tuesday 23 February 2010

CWC Exclusive Dear Lele



Eerste beelden van de nieuwste Blythe Exclusive. De pop komt uit in april.

Monday 22 February 2010

He did it again



En weer heeft Julien Martinez een prachtige pop gemaakt. Hoewel deze pop lijkt op eerdere poppen die hij heeft gemaakt, heeft zij toch weer unieke kenmerken. De kleine details, zoals de roosjes op de roosjes op de kist of het vlindertje in het haar zijn prachtig. Het gekke brilletje geeft VĂ©ruka Vampirica een heel eigen uitstraling.

Friday 19 February 2010

Het begon met Mim-Pi



Mijn liefde voor Blythe is begonnen via het kinderkledingmerk Mim-pi. De Blythe pop werd gebruikt als inspiratie voor de zomercollectie 2009 en kwam prachtig in beeld in de bijbehorende brochure.

Na deze eerste kennismaking ben ik op internet gaan kijken en ging er een wereld voor me open... En zie nu; 'hooked on Blythe'.

Meer weten over Mim-pi? Klik hier

Friday 12 February 2010

Blythe met blauwe haren



Hoe mooi kan Blythe zijn? Deze Blythe lijkt wel uit een sprookje te komen.
Gisteren liep ik tegen een flickr site aan waar zoveel ontzettend mooie foto's te zien waren van een Blythe pop (Sally Rice) met blauwe haren dus. Ik wilde die site heel graag met je delen. Deze dame (Turbow) gebruikt haar Blythe poppen als mannequin voor prachtige kleertjes. En dat zet ze wonderlijk op de foto.
Klik hier voor haar flickr site.

Tuesday 9 February 2010

Blythe in de fanfare



Hoe leuk kan Blythe zijn? Hier weer een topcreatie. Geen idee wie deze pop bedacht heeft, maar leuk is ze zeker. Waarschijnlijk gemaakt door een Franse kunstenaar.

Sunday 7 February 2010

Sneek preview ByBowine


Het customizen van een pop is een enorm avontuur. Met alle tutorials die je op internet kunt vinden, kun je een aardige start maken. Maar of het allemaal zo wordt zoals je hoopt, is maar de vraag.
Ik ben ruim een half jaar geleden begonnen met een customizing project. Inmiddels zit er schot in en is het eind in zicht. Hierbij een ´schot voor de boeg´.

Thursday 4 February 2010

Een van de beste customizers ter wereld: Picara




Picara (ook bekend als Roguedolls) is een van de meest begaafde Blythe customizers ter wereld. Ze heeft een indrukwekkende collectie van Blythe poppen gemaakt. Inmiddels is ze aan de 100ste pop toe. Ik ben heel benieuwd!
Haar poppen zijn altijd kleurrijk, weelderig en met een sterk concept. Via een veilig op Ebay verkoopt ze haar gecustomizede poppen en regelmatig komen die boven de $1000 uit.

Picara heeft een eigen website. De site is in het Spaans, maar met Google Translator kun je hem aardig volgen.

Tuesday 2 February 2010

De Hujoo pop


Hujoo is een Koreaanse pop. Een zogenaamde BJD pop. Ball Jointed Doll. Deze pop wordt geleverd als kant en klare pop, maar ook als kale pop. Ideaal voor mensen die graag poppen customizen.
Via www.hujoo.kr kun je de poppen bestellen. Ze zijn een stuk goedkoper dan Blythe poppen, maar je moet wel alles los komen. Dus kleding, ogen, haren, schoenen en natuurlijk moet je er de nodige uurtjes in investeren.

In een van onze volgende blogs zal ik een aantal gecustomizede Hujoo's laten zien.

Monday 1 February 2010

Julien Martinez, een wonderlijke kunstenaar



Julien Martinez is een Franse kunstenaar die naast zijn 'vrije werk' ook regelmatig Blythe poppen customized. "You love him or you hate him". Zijn werk tenminste. Wat hij maakt zijn faschinerend, wonderlijke figuren die zo vanuit een macaber sprookje zijn gelopen. Onnavolgbaar, al zijn er andere poppenkunstenaars die ook zulke fascinerende poppen maken, in dezelfde stijl, zoals Em.a ofwel Bulle d'R.



Voor de echte liefhebbers van Julien Martinez: Tot 27 februari is er een expositie in Parijs bij galerie Arludik. Naast Julien Martinez is er ook werk te zien van onder andere Benjamin Lacombe.