Sunday 16 May 2010

De wondere wereld van Alice



Alice in Wonderland is hot & happening.
Het begon allemaal met de intrigerende vertelling van Charles Ludwige Dodgson, uitgegeven in 1865. De schrijver, een wiskundeleraar uit Oxford, gebruikte het pseudoniem Lewis Carrol en werd onder die naam wereldberoemd. Het boek is een optekening van een verhaal dat hij oorspronkelijk verzon voor Alice en haar twee zusjes om hen te vermaken, tijdens een roei-uitje in Oxford. Alice was zo gepakt door het verhaal - niet in de laatste plaats omdat het over haar zou gaan - dat zij Charles aanspoorde om het verhaal op te schrijven...

Inmiddels zijn er vele filmvarianten en geillustreerde boeken uitgebracht. De laatste film van Tim Burton is prachtig. Kleurrijk, spectaculair, in 3D en met topacteurs. Een echte traktatie.
Dankzij de film is Alice weer helemaal in de picture. Zo heeft Swarovski leuke sieraden uitgegeven. En de mooiste ontdekking is het ontroerende boek "Ik was Alice" van Melanie Benjamin. Een biografische roman over de 'echte' Alice in Wonderland, Alice Liddell. Dit boek moet je lezen!

Wednesday 12 May 2010

Open Dag op Hemelvaart

ByBowine heeft Open Dag op donderdag 13 mei, Hemelvaart. Van 10 tot 16 uur kun je bij ons langskomen en laten we al onze Blythe en Hujoo dingen zien, en alles waar we mee customizen. Daarnaast zijn we ook bezig met een paar Munny's en hebben we een grote collectie boeken en knipsels van Blythe.
Voor alle gasten hebben we heerlijke zelfgebakken cakejes. Je bent van harte welkom!

ByBowine
Pijlenburg 2
1462 VL Middenbeemster (Noord Holland).

Onze Open Dag maakt deel uit van de Beemster Open Dag. Allerlei hobbybedrijven stellen hun deuren open. Het programma en de route is bij ons te krijgen.
Groet,

Margot

Wednesday 5 May 2010

Lily Blue onthuld

Onze inzending voor de Blythe Beauty Contest heeft het helaas niet tot de 12 finalisten gehaald. Het goede nieuws is dat ik nu haar foto´s kan laten zien.
Dus hierbij de onthulling van Lily Blue.