Monday 30 January 2012

Fashion Shows Paris - part 3: Chanel Show

I've made so many pictures at the Chanel show, it was just great. Being part of the crowd. Sometimes feeling as if I was a paparazzi photographer. Great idea of freedom. Here you can find my personal favorite pictures:
Just a snapshot of some people in the crows.


One of the models with Dr. Dre headphone.
Ines de la Fressange. Of course at Chanel!


Elizabeth Olsen, American actress. The younger sister of the well known Olsen twins.


Elizabeth Olsen again.
Use the link and you will find the whole selection of Chanel show pictures: https://plus.google.com/u/0/photos/103707965600721203637/albums/5703148491419484737

Sunday 29 January 2012

Fashion shows Parijs feel 2: Foto's Dior show



Daar zijn ze dan. Een kleine selectie van de foto's genomen rondom de show van Dior. Op maandag 23 januari om 14.30 uur in de Dior locatie op de Avenue Montaigne. Voordat ik me begeef in de menigte die voor de ingang hangt, eet ik een heerlijke lunch aan de overkant, bij L"Avenue. Risotto met gamba's met een lekker glaasje witte wijn. Omdat het heerlijk weer is, zit ik lekker buiten. Onder de heater. Dat wel.

Ondertussen zie ik de mensen toestromen die alles willen meemaken bij de show van Dior. Want Haute Couture is niet niks. Top of the bill. Met mijn Iphone - ik wist nog niet wat ik kon verwachten - heb ik wat kiekjes gemaakt en geproefd van de sfeer rondom dit soort shows. Modefans uit heel Europa zijn hiervoor naar Parijs gekomen en slechts een enkeling heeft een kaart om daadwerkelijk naar binnen te gaan. Want die kaarten worden exclusief gehouden voor de vermogende clientèle en een enkele modejournalist. Het spektakel buiten was er niet minder om.

Anna Wintour raast voorbij.



Ines de la Fressange, muse van Chanel, is ook van de partij. Met camera. Ze bezoekt zo'n beetje alle shows deze week. Oud model, van oorsprong uit Saint Tropez is zij nu de ambassadeur van 'La Parisienne'. Haar 'bijbel' waarin uitgelegd wordt hoe je je als echte Parisienne moet kleden, waar te winkelen en waar te eten, is niet alleen in het Frans, maar ook in het Engels verkrijgbaar. Een leuk alternatief voor alle bekende toeristische boekjes over Parijs. Aanrader dus!











En dan nog een paar foto's van fashionista's en andere modefans.
Foto's van de andere shows van afgelopen weken volgen binnenkort!

Tuesday 24 January 2012

Fashion shows in Parijs - Deel 1

Deze week ben ik in Parijs en het toeval wil dat er dan allerlei Haute Couture shows zijn. Via internet heb ik de programmering gevonden. Maandagmiddag was ik bij de show van Dior in de Avenue Montaigne. Eerst lekker gelunched aan de overkant bij L'Avenue. Leuk mensen kijken vanuit het terras. Lekker onder de heater. Ongelofelijk hoe druk die tent is. Binnen helemaal vol (boven en beneden). De reuring bij de show van Dior vond ik geweldig, dus dat smaakte naar meer. Vandaar ook de show van Chanel, Ellie Saab en Jean Paul Gaultier bezocht. Helaas geen kaart om zelf naar binnen te gaan, maar de happening buiten is misschien nog wel veel leuker. Jammer genoeg laat het internet van het hotel niet toe om nu de foto's te uploaden. Maar hou het in de gaten. Ik heb heel, heel veel foto's gemaakt.

Bij Dior heb ik Anna Wintour gezien. Bij Chanel Cameron Diaz en Ines de la Fressange (wat een elegante vrouw!!). De toppers waren bij Jean Paul Gaultier: Ines weer, maar ook Ditta von Teese (Burlesque icoon), Beth Ditto (maatje meer:)) en als hoogtepunt Catherine Deneuve. Wauw.

Het allerleukste was de 'crowd' eromheen. Steeds dezelfde mensen. Combi van modefans en paparazzi fotografen.
En het weer zat mee. Hoewel elke dag regen voorspeld werd, was alleen het eind van de Chanel show een beetje nat..
Dus in het weekend meer foto's.

Wednesday 11 January 2012

Heerlijke worteltaart


Dit is een recept dat ik via via heb gekregen. Vanuit Amerikaanse maatgeving heb ik het vertaald naar de Nederlandse maten. Het is een taart die je helemaal kunt 'upgraden' met glacering en nootjes, of gewoon 'kaal' kunt eten, gewoon omdat hij op zichzelf al heerlijk is. Mijn dochters vinden het heerlijk om een stukje mee te nemen naar school, en ze nemen inmiddels ook stukjes mee voor hun vriendinnen...

Ingredienten:
250 ml zonnebloem olie
3 eieren
1 klein blikje ananasringen, of ananas in stukjes
250 ml nootjes (walnoten zijn het beste, maar kan ook een mix zijn)
1 theelepel kaneel
400 gram suiker
2 zakjes geraspte wortel (kant en klaar te koop in de supermarkt)
350 gram gezeefde bloem
1 theelepel bicarbonate of soda (bakpoeder is ook goed)
1/2 theelepel zout

Oven voorverwarmen op 180 graden.
Alles door elkaar mengen en dan in een ingevet bakblik (tulband vorm is leuk als je ook de glacering doet) doen.
Het blik in de oven doen en ongeveer 1 uur laten bakken. Met 50 minuten even checken met een sateprikker. Komt hij er droog uit, dan kun je de oven uitzetten. Ik laat de cake er dan nog wel inzitten, dan gaart hij nog een beetje na. Als je bang bent dat hij al te droog is, dan uit de over halen.
Als je de glacering gaat doen, moet de cake koud zijn.

Glacering:
1 ei-geel
90 gram (zachte) roomboter
1/2 theelepel vanille essence
90 gram roomkaas (Philadelphia)
180 gram poedersuiker
eventueel 1 theelepel kaneel
een paar hele walnoten

Klop het ei-geel op en meng het met de roomboter, vanille essence, roomkaas en poedersuiker. Dit wordt een heerlijke crème. Dit verspreid je met een spatel over de cake. Daarna maak je het af met een aantal mooie halve walnoten her en der.

Eet smakelijk!